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No. Question Answer 

1.  
As specified in WORK CONTRACT NOTICE 

- B Eligibility and rules of origin: 

"Participation is open to all legal persons 

(participating either individually or in a 

grouping - consortium - of tenderers) which are 

established in a Member State of the 

European Union or in a country or territory of 

the regions covered and/or authorized by the 

specified instruments applicable to the 

programmed under which the contract is 

financed (see item 22 below). All goods 

supplied under this contract must original in 

one or more of these countries. Participation is 

also open to international organizations. 

Participation of natural persons is directly 

governed by the specific instruments applicable 

to the programme under which the contract is 

financed. 

 

Our question is: the countries outside EU are 

not specifically mentioned, so we would like 

ask you to clarify that whether a Chinese 

company can participate in this tender as an 

individual or member of JV/consortium? 

As clearly indicated in the quoted 

Contract Notice article 8- Eligibility 

and rules of origin and article 23 

Legal Basis, the participation is 

limited on the companies originating 

from the mentioned territory. 

Unfortunately, this means that the 

Chinese companies are not invited to 

participate, either as an individual 

company or JV/consortium. 

The same approach of eligibility and 

rules of origin applies for all the 

goods supplied under this contract. 
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